Цветови комбинации – игра на контраста

Тъмното за настилки на пода се нуждае от контраст, без този интериор всичко може да се слее в безцветна маса.

Ако търсите светли ламинати, които са достойни за тъмен цвят, то спрете се на подобаващ фон.

Най-лесният начин да направи интериора в любим цвят и тъмни подове е като опитате следните съчетания:

Браун, мляко, светло сиви нюанси на стените, тавана, текстил, съчетани с тъмно по пода създават уютна атмосфера. Дори и без наличието на фин вкус, за да се справят с подобен стил декорация е много лесно.

laminat 1 300x225 Цветови комбинации – игра на контраста %d0%b1%d0%bb%d0%be%d0%b3

Кафе, карамел и бежови тонове омекотяват, а кафяв цвят на пода, създава “по-топло” усещане.

laminat 2 300x199 Цветови комбинации – игра на контраста %d0%b1%d0%bb%d0%be%d0%b3

Друг традиционен вариант е черно-бяла палитра. Тази комбинация е много строга, идеална за модерен минималистичен интериор. В неговия “чист” вариант, подходящ за сериозни и студени личности. Ето защо, много дизайнери предпочитат да влиза в черно-бял интериор с няколко нюанси на бежово и слама. Всичко това ще извае психическо, емоционално усещане.

Геометричен дизайн придават динамика – в него тъмните подове и бели мебели дават монохромност и това е подходящо за кухня със строгост и сбитост. В комбинация с тъмно кафяв или черен паркет или ламинат ефективно разкриване ще се получи с червени и оранжеви нюанси.

laminat 3 300x225 Цветови комбинации – игра на контраста %d0%b1%d0%bb%d0%be%d0%b3

Ярко-червен цвят е подходящ за по-претенциозни или агресивни. Портокалът, например засилва слънчевото излъчване. Нюанс на домат по стените създава повече дълбочина в комбинация с цвят на тъмно етаж венге.

laminat 4 300x191 Цветови комбинации – игра на контраста %d0%b1%d0%bb%d0%be%d0%b3

Злато и бронз на фона на тъмно-кафяв паркет или ламинат са си една голяма класика. Може би няма по-добър начин да се изрази високият статус и добър вкус, отколкото подобна вътрешна украса.

Луксозна спалня в кафяви и златни тонове работят в полза с останалите елементи на зелената палитра. Това е невероятна хармонична комбинация, както такава съществува и в самата природа между земята и тревата.

В основата на цветовата схема, разбира се залага на тъмно кафяв или черен цвят на пода, допълнен със зехтин, лайм, светло зелено, тъмно зелен цвят. Не е зле в тази компания да се присъединят малки светложълти части (възглавници, завеси и аксесоари). Комбинацията от зелен и сив интериор носи свежест и естественост. В кухнята, тази цветова схема е друга полезна стойност: тя увеличава апетита!

 Цветови комбинации – игра на контраста %d0%b1%d0%bb%d0%be%d0%b3

Дуо на тъмно кафяво под и лилави нюанси създава най-загадъчните и мистични комбинации. Тя изпълва мистична атмосфера, идеална за спални. Интересни и популярна комбинация се получават между лилаво и кафяво. Това е от особено значение в спалнята, като визуално прикрива стаята и позволява напълно да се отпуснете.

laminat 6 300x225 Цветови комбинации – игра на контраста %d0%b1%d0%bb%d0%be%d0%b3

Една необичайна комбинация е стая с тъмен под и повърхностни с елементи на аква, тюркоаз, аквамарин. Този диапазон настройва да се отпуснете, да успокои и така е идеален за отдих. Не е случайност, че се създава в спални, тераси или балкони.

laminat 7 300x225 Цветови комбинации – игра на контраста %d0%b1%d0%bb%d0%be%d0%b3

Тъмните подове в интериора могат да служат не само за красота, но също така и да се адаптират към пропорциите на стаята. Дизайнери често използват тази техника за разширяване или стесняване на пространството за постигане на желания визуален ефект.

Добави коментар

Вашият емаил няма да се публикува

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>