• Кошницата е празна.

BulgarianEnglishGermanGreekRussian

Цветови комбинации – игра на контраста

Цветови комбинации – игра на контраста

Тъмното за настилки на пода се нуждае от контраст, без този интериор всичко може да се слее в безцветна маса.

Ако търсите светли ламинати, които са достойни за тъмен цвят, то спрете се на подобаващ фон.

Най-лесният начин да направи интериора в любим цвят и тъмни подове е като опитате следните съчетания:

Браун, мляко, светло сиви нюанси на стените, тавана, текстил, съчетани с тъмно по пода създават уютна атмосфера. Дори и без наличието на фин вкус, за да се справят с подобен стил декорация е много лесно.

laminat

Кафе, карамел и бежови тонове омекотяват, а кафяв цвят на пода, създава „по-топло“ усещане.

laminat

Друг традиционен вариант е черно-бяла палитра. Тази комбинация е много строга, идеална за модерен минималистичен интериор. В неговия „чист“ вариант, подходящ за сериозни и студени личности. Ето защо, много дизайнери предпочитат да влиза в черно-бял интериор с няколко нюанси на бежово и слама. Всичко това ще извае психическо, емоционално усещане.

Геометричен дизайн придават динамика – в него тъмните подове и бели мебели дават монохромност и това е подходящо за кухня със строгост и сбитост. В комбинация с тъмно кафяв или черен паркет или ламинат ефективно разкриване ще се получи с червени и оранжеви нюанси.

laminat

Ярко-червен цвят е подходящ за по-претенциозни или агресивни. Портокалът, например засилва слънчевото излъчване. Нюанс на домат по стените създава повече дълбочина в комбинация с цвят на тъмно етаж венге.

laminat

Злато и бронз на фона на тъмно-кафяв паркет или ламинат са си една голяма класика. Може би няма по-добър начин да се изрази високият статус и добър вкус, отколкото подобна вътрешна украса.

Луксозна спалня в кафяви и златни тонове работят в полза с останалите елементи на зелената палитра. Това е невероятна хармонична комбинация, както такава съществува и в самата природа между земята и тревата.

В основата на цветовата схема, разбира се залага на тъмно кафяв или черен цвят на пода, допълнен със зехтин, лайм, светло зелено, тъмно зелен цвят. Не е зле в тази компания да се присъединят малки светложълти части (възглавници, завеси и аксесоари). Комбинацията от зелен и сив интериор носи свежест и естественост. В кухнята, тази цветова схема е друга полезна стойност: тя увеличава апетита!

laminat

Дуо на тъмно кафяво под и лилави нюанси създава най-загадъчните и мистични комбинации. Тя изпълва мистична атмосфера, идеална за спални. Интересни и популярна комбинация се получават между лилаво и кафяво. Това е от особено значение в спалнята, като визуално прикрива стаята и позволява напълно да се отпуснете.

laminat

Една необичайна комбинация е стая с тъмен под и повърхностни с елементи на аква, тюркоаз, аквамарин. Този диапазон настройва да се отпуснете, да успокои и така е идеален за отдих. Не е случайност, че се създава в спални, тераси или балкони.

laminat

Тъмните подове в интериора могат да служат не само за красота, но също така и да се адаптират към пропорциите на стаята. Дизайнери често използват тази техника за разширяване или стесняване на пространството за постигане на желания визуален ефект.