Вдъхновение от Природата – Трислоен паркет Kährs


Kährs е фабрика с богата история, която започва през 1857 г. в град Нюбру (Nybro), Швеция. Основателят Йохан Керс, въвежда иновативни методи за производство на дървени подове. През 1930 г., Kährs патентова първия в света паркет с три слоя, изцяло преобразявайки индустрията. С годините фабриката продължава да иновира, бързо ставайки световен лидер в производството на висококачествени паркети. Днес Kährs не само продължава да съчетава традицията с иновациите, но и поддържа ангажимента си към устойчивост и екологична отговорност в цялата си продуктова гама.

Стабилност и устойчивост

Паркетът е символ на елегантност и топлина в дома. В света на подовите настилки, Kährs се откроява със своите иновационни подходи и висококачествени продукти. Едно от знаковите предложения на Kährs е трислойният паркет, който обединява изящество, функционалност и устойчивост, но също така те предлагат още две решения:

Трислойният паркет се състои от топ слой (естествена дървесина), сърцевинен слой и подложка. Сърцевината е изработена от ламели от иглолистна дървесина, а третият слой от смърч. Общата дебелина е 15-20 мм. Топ слоя може да се цикли 3-4 пъти. Трислойните паркети могат да се монтират на плаващ принцип (подложка) или да бъде залепен за основота, което го прави много – по здраво.

Двуслойният паркет се състои само от два слоя: топ слой (естествена дървесина) и сърцевина от иглолистна дървесина. Двата слоя са с обща дебелина между 9-11мм.Топ слоя може да се цикли 3-4 пъти. Двуслойният паркет има заключваща система T&G и се препоръчва да се лепи директно за пода.

Фурнированият паркет се състои от три слоя: топ слой – естествен фурнир, сърцевина – ХДФ и подложка от фурнир. Общата дебелина на паркета е 7мм. Не се препоръчва циклене, заради тънкия топ слой. Дървените подове от фурнир имат кръстосана конструкция, която противодейства на движението, което прави пода по-стабилен.

Екологична отговорност

Kährs е посветена на екологичната отговорност и устойчивост в използването на материали. Паркетите се произвеждат от дървесина от устойчиво управлявани гори, като се стреми да намали въглеродния отпечатък и да подкрепи екосистемите.

Разнообразност от декори

Паркетите на Kährs предоставят разнообразие от декори и повърхности, което позволява на клиентите да избират според своите предпочитания и стилове на обзавеждане. Независимо дали търсите класическа дървесина, модерен матов завършек или нещо между тях, Kährs има богато портфолио, отговарящо на разнообразните вкусове.


С Kährs трислоен паркет получавате не просто под, а истински произведение на изкуството, което обединява красота, здравина и екологична осъзнатост. Независимо дали обзавеждате дома или търсите елегантно решение за комерсиални пространства, трислойният паркет на Kährs предлага решение, което ще впечатли дори най-изисканите вкусове.

В нашите шоуруми може да намерите голяма гама от различни подови настилки така и от професионалисти, които да Ви насочат при избора.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *