Рибена кост – Класика с нова визия

Рибената кост е класически и изключително елегантен дизайн в подовите настилки. Този уникален модел е известен със своята специална оформена украса, която наподобява ребрата на рибата. В тази статия ще разгледаме предимствата на рибената кост в подовите настилки, нейната история и къде може да бъде използвана, за да добавите класическа елегантност и функционалност във вашия дом или офис.

Още от Древен Рим

Идеята за рибената кост в подовите настилки има корени в античната архитектура. Римляните първи въведоха този стил, използвайки геометрични форми, които наподобяват текстурата на риба. Този подход е бил не само функционален, но и символ на богатство и статус.

След като беше забравен през средновековието, рибената кост се завръща с голям блясък по време на Ренесанса. Италианските майстори съчетават изкуство и архитектура, въвеждайки рибената кост в резиденциите на благородни фамилии и дворци. Тя става израз на изисканост и изкуство, откъм което не може да се мина безразлично.

През викторианската епоха, рибената кост става непременен елемент в елегантните градски домове. Символ на префиненост, този дизайн добавя шарм и стил към интериора, като придава на пода характер и индивидуалност. Днес рибената кост в подовите настилки продължава да бъде израз на елегантност и изисканост, като съчетава традицията със съвременните дизайнерски тенденции.

От какво може да бъде направена рибена кост?

Рибената кост може да бъде изразена в различни материали. Най – популярен си остава от естествен дървен материал, но иновациите не изсотават в днешно време. Класическа рибена кост може да бъде също така от ламиниран паркет, трислоен паркет, винил и камък.
Ние разпологаме с широка гама от декори и производители както следва:

Ламиниран паркет
Classen Ville
Трислоен паркет
Lareco
Двуслоен паркет
Kährs Herringbone

В нашите шоуруми може да намерите голяма гама от различни подови настилки така и от професионалисти, които да Ви насочат при избора.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *