Имаме удоволствието да Ви представим Residential Forum 2024, на което Паркетен Стил взе участие в RESIDENTIAL PROJECTS SHOWCASE & BUILDING INNOVATION 2024.
Форума се проведе на 28 март 2024. в София Евент Център в две зали с професионални дискусии и презентационни представяния на 60 изявени професионалисти с участието на повече от 500 представители на строителня сектор.

Residential Forum 2024, организиран от Градът Медиа Груп, е водещият специализиран форум с фокус върху жилищния сектор и тенденциите при планирането и реализацията на модерни жилищни проекти. Форумът събра на едно място най – влиятелните професионалисти в строителния и жилищния сектор.

По-добра законова и устройствена рамка за хармонична среда на обитаване.

Жилищният сегмент, като най-активният и солиден от гледна точка на обем, има ключов градоустройствен, икономически и социален ефект върху средата. Жилищните проекти формират основна част от облика на градовете, целят да предоставят търсената от обитателите среда на живот и не на последно място – са предпочитан инвестиционен актив в контекста на инфлационния натиск и волатилността на алтернативните възможности за капиталови вложения.

Чacтният и пyбличният ceĸтop дa paбoтят в cинxpoн зa ycпeшнa пpoмянa нa гpaдcĸaтa cpeдa.

“Инвестиции и градска среда – взаимодействие между публичен и частен сектор за по – добра градска среда” – една от водещите теми в Urban Talks 2024. Липсата на точни правила за администратиране на инвестиционните проекти и остралята нормативна уредба продължават да бъдат ключови проблеми в сектора. Редукцията при застрояването на терените е начин за повишаване на комфорта на градската среда, а ПЧП е механизъм за структурирано участие на бизнеса в изграждане на инфраструктурата. Зелената Сертификация на сградите е процес без алтернатива, коментираха експертите.

още от водещите акценти

  • Инвестиционна среда 2024 – нови хоризонти в отговор на търсенето на по-добра среда на обитаване и повишаващия се стандарт на живот. Застаряващият сграден фонд и нуждите от нов жилищен продукт – къде е балансът?
  • От жилищна площ към жилищна среда – лайфстайл тенденции, социални специфики, функционален микс и placemaking модели за по-добри жилищни проекти.
  • Инфлация, стойност, ценообразуване – колко струват жилищата днес и какво определя цената им? Парцели, труд, механизация, суровини – кои са инвестиционните разходи с най-голям и траен ръст? Гледната точка на строители и предприемачи.
  • Кои проектни характеристики ще „движат“ пазара и ще генерират конкурентни предимства? Има ли промяна в поведението на инвеститорите в контекста на глобалния подход към по-зелено и екосъобразно строителство и оценява ли се от потребителите?

Благодарим за добрата организация на Градът Медиа Груп и на гостите за присъствието и интереса.


В нашите шоуруми може да намерите голяма гама от различни подови настилки така и от професионалисти, които да Ви насочат при избора.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *