Циклене естествен паркет

циклене паркет

Циклене на паркет (шлайфане на паркет) същност е почистване на вашият паркет от остарелият лак , който на места е потънал в мръсотия, отстраняване на всякакво драскотини , неравности и вдлъбнатини.

Процесът се извършва с чрез специални  паркето-шлифовачни машини , които могат да бъдат различни видове – барабанни, лентови и плоскошлифоващи . На машините се поставят различни видове шкурки , които отстраняват най-горния слой (1-1,5 мм) на вашият паркет.

Ние може да извършим тази услуга без да вдигаме прах и дори без да изнасяме мебелите Ви .

Старият паркет ,който е във вашият дом  е много ценен .Той е изработен от качествен материал, който е издържал във времето и притежава  топло и шумоизолиращи качества. След отнемане на горния слой на качествената дървесина, подът става като нов. Важно е да се избере подходящ лак , който ние препоръчваме да е на водна основа. Нашите специалисти връщат свежестта и  красотата на естествения паркет. Подът придобива много различна визия, която създава усещане за стил и престиж.  При циклене на паркет с подходяща техника се постига перфектно качество,а с модерна техника на Паркетен стил  паркета ви ще бъде обработен бързо, качествено и на изключително достъпни цени.

Паркетен стил разполага с професионална валова машина с безконечна шкурка, професионална дискова машина и окрайчваща машина. На първия етап се шлайфа с груба шкурка , която ще се погрижи за всички разлики във височината и отстраняване на излишното лепило по паркета ако е останалот някъде , както и всички  тъмни петна в следствие на времето . Има области, които валовата машина не може да достигне и те ще бъдат шлайфани с окрайчващата машина. При циклене събраният прах се премахва от торбата за прах на машините и шкурките им се заменят с по-фини. Вторият етап от цикленето на помещението започва за да се изглади дървото още повече и  отново  области, които валовата машина не може да достигне,  ще се шлайфат с окрайчващата машина.Събраният прах се от второто циклене се съхранява, за да може да бъде използван в следващия етап на лакиране и фугиране.