CASA ROCA Драгалевци

Апартамент с 2 спални в жилищен комплекс „CASA ROCA”, кв. Драгалевци, София

 

Интериорен Дизайн : арх. Йоана Заркина

Фотограф: Стефан Щерев

Продукт :

 

Интериорът на жилището е съчетание между модерния и индустриалния стил, като много деликатно е вписано усещането за хижа, чрез тапети, тапетни мазилки, цветовете на използваните дамаски при мебели и завеси, както и дървесните декори и под.  Локацията и гледките към Витоша планина и града предразполагат за такъв тип обстановка.

 

Пространствата в имота са използвани оптимално, така че да има максимално пространство за прибиране на всички елементи в едно домакинство в шкафове и гардероби. Заложено е на множество различни видове осветление, както и акценти със самите осветителни тела, което да дава разнообразие от усещания за домашен уют и различна осветеност.

 

Дневното пространство е така решено, че седейки на мултифункционалната трапезна маса с остров, (който може да се ползва и за бар) да се открива панорамната гледка към Витоша планина пред обитателите. Меката мебел също е така разположена, че живущите в имота да се любуват на Витоша планина и огъня от биокамината в помещението.

 

Ориентацията на родителската спалня бе променено, така че докато отпочиват обитателите на имота да могат да се любуват на нощната гледка към София. Гардероба е така проектиран, че да отразява природния фототапет и да повтаря лампериите от стените около спалното King’s size легло. В него деликатно е скрит зад плъзгаща врата и телевизор.

 

Жилището разполага с две бани с тоалетни – една към родителската спалня и една, която да се ползва от детската спалня и гости в имота. Родителската спалня бе разширена, за да позволи разполагането на хидромасажна вана и е решена в модерен стил с индустриални елементи, които да пренасят усещането от другите части в жилището. Втората баня е в индустриален стил с акценти в осветителните тела и пода.