Декинг къща Бояна

Доставка и монтаж на бурмански тик произведен със специално скрито фрезоване без фуги между отделните дъски.

Декинга от естетствена дървесина  създава естествена връзка на екстериора от природата. Красотата на дървения под в помещения може лесно да се пренесе навън и да се създаде пълна хармония с природата, която ни заобикаля. Тази красотата декинг подова настилка може да допълва и в резултат от множество цветове на екзотична дървесина – тик, ипе, мербо и др. Сред тях тика е най-широко използван материал за външна употреба. Това негово предимство се дължи на мекият му цвят и устойчивите на външни атмосферни влияния качества. Тъй като цената на тика е доста висока на пазара се предлагат и някои алтернативи като мербо, ироко, бамбук и други тропически видове дървесина. Всички те се характеризират с подобни свойства и са се доказани ползите си за човешката експлоатация.

Важно е да се  има предвид, че повечето от видовете дървесина, която се употребява навън, въпреки термичната или друг вид обработката съдържат остатъчни багрила, които се отмиват след определен период. С оглед на това, ако дървесният вид е монтиран в близост до материала, над който може да се стича вода, минала през дървесината е възможно да се наблюдават известни оцветявания.

Интересен е фактът , че дърветата  растящи в нашите умерени пояси,  обикновено издават мирис на пръст и гора, а тропическите видове дървесина не спират да ухаят на прекрасните видове растения и цветя, сред които са израснали.