Циклене и лакиране паркет

Циклене на паркет (шлайфане на паркет) същност е почистване на вашият паркет от остарелият лак , който на места е потънал в мръсотия, отстраняване на всякакво драскотини , неравности и вдлъбнатини.

Процесът се извършва с чрез специални  паркето-шлифовачни машини , които могат да бъдат различни видове – барабанни, лентови и плоскошлифоващи . На машините се поставят различни видове шкурки , които отстраняват най-горния слой (1-1,5 мм) на вашият паркет.

Ние може да извършим тази услуга без да вдигаме прах и дори без да изнасяме мебелите Ви .

Старият паркет ,който е във вашият дом  е много ценен .Той е изработен от качествен материал, който е издържал във времето и притежава  топло и шумоизолиращи качества. След отнемане на горния слой на качествената дървесина, подът става като нов. Важно е да се избере подходящ лак , който ние препоръчваме да е на водна основа. Нашите специалисти връщат свежестта и  красотата на естествения паркет. Подът придобива много различна визия, която създава усещане за стил и престиж.  При циклене на паркет с подходяща техника се постига перфектно качество,а с модерна техника на Паркетен стил  паркета ви ще бъде обработен бързо, качествено и на изключително достъпни цени.

Паркетен стил разполага с професионална валова машина с безконечна шкурка, професионална дискова машина и окрайчваща машина. На първия етап се шлайфа с груба шкурка , която ще се погрижи за всички разлики във височината и отстраняване на излишното лепило по паркета ако е останалот някъде , както и всички  тъмни петна в следствие на времето . Има области, които валовата машина не може да достигне и те ще бъдат шлайфани с окрайчващата машина. При циклене събраният прах се премахва от торбата за прах на машините и шкурките им се заменят с по-фини. Вторият етап от цикленето на помещението започва за да се изглади дървото още повече и  отново  области, които валовата машина не може да достигне,  ще се шлайфат с окрайчващата машина.Събраният прах се от второто циклене се съхранява, за да може да бъде използван в следващия етап на лакиране и фугиране.

Какво включва услугата 💿”циклене на паркет”?

🔘Важно е да се знае, че периодичното циклене на паркет е от основно значение за запазването на добрия му външен вид.

💿Цикленето включва следните процеси

1️⃣Първи процес : премахва се замърсеното старо покритие и се изравняват отделните паркетини.

2️⃣Втори процес: отстраняват се останалите от грубото циклене на паркет драскотини с междинно шлайфане и се вадят чистите стърготини, необходими за фугирането му. Запълват се фугите. Това става като чистите стърготини се смесват със специална смола. Фугите се запълват с получената смес.

3️⃣Трети процес : финално шлайфане. Преди да приключат процедурата циклене на паркет и да се премине към лакиране, нашите екипи полират повърхността с дискова машина . После паркетът се почиства старателно. 🖌️

ЛАКИРАНЕ НА ПАРКЕТ

Задължително е след 💿циклене на паркета процедурата да завърши с лакирането му. Лакът е това, което запечатва и запазва перфектния вид на вашия паркет за дълго време. Нашите екипи нанасят 3 слоя лак за висока степен на износоустойчивост, като матират паркета, т. е. правят междинно шлайфане след поставянето на всеки слой лак.

Представяме етапите на лакиране:

След като се изцикли, паркета се почиства с прахосмукачка и е готов за лакиране.

Нанасяне на 1️⃣първа ръка лак или грунд – тя служи като запечатващ слой и като основа. Междинно шлайфане на паркетната настилка – след като се изчака първата ръка лак да изсъхне (между 15 и 30мин.) повърхността се шлайфа на ръка с шкурка . Това се прави, за да се отстрани настръхването на паркета.

2️⃣Втора ръка лак – прави повърхностния слой на паркета.

Нанасянето на 3️⃣трета ръка лак се прави минимум след 12 ч. след предходната ръка лак. Нанася се задължително на буков паркет и на чамово дюшеме, защото тяхната дървесина е по-пореста и попива повече . При дъбов паркет и други материали с по-голяма твърдост, 3️⃣третото лакиране е препоръчително, но не е задължително. Прави се, за да има още един защитен слой лак и съответно, за да удължи живота на паркета. Преди нанасянето на 3️⃣третата ръка лакиране отново се прави 💿шлайфане на ръка с шкурка.