Какво трябва да знаете за изолацията на вашия ламиниран паркет

изолация за ламинатКогато инсталирате ламинат е добра идея да поставите правилният фундамент отдолу. В онлайн магазините за паркет и ламинати, ще откриете голямо разнообразие от съвети и артикули.

Има три основни причини да използвате подложка за ламинат и те са:

Намаляване на шума: можете да използвате подложка за намаляване предаването на шум и стъпки през пода на стаята. Изолационната подложка също ще намали усещането за кух звук, когато вървите през стаята.

Защита от влага: можете да използвате подложка за защита на вашия ламинат от влага или вода, която просмуква нагоре през пода и създава редица щети.

Температура на изолация: можете да използвате подложка за предотвратяване загубата на топлина или студ в пространството под пода. Изолационната подложка също може да се използва за предотвратяване на топлина или студ в стаята от пространството под пода.

Една подложка може да сведе несъвършенства в пода до минимум. Ламинираният паркет е тип плаващи подове, което означава, че не са постоянно прикрепени към основата на подовата настилка. Така че една подложка разточва към основата на подовата настилка и създава по-меко и плавно потъване при натоварване.

За монтаж на ламиниран паркет не се налага използването на лепило.

Ламинирани подови подложки могат да бъдат изработени от пяна или уретан, физически или синтетични влакна, корк гума или комбинация от материали.

Категории на подложки за ламинат

Най-честата фундамента е 1/8 “дебел и се състои от стандартна пяна. Тя осигурява минимален звук и изолация, не създава бариера за влага. Ако инсталирате ламиниран паркет над дърво или бетон, то трябва да съобразите нивото на земята, стандартната пяна може да бъде достатъчна.

Ако инсталирате ламиниран паркет на или под нивото на земята може да имате проблем с влагата и тогава се налага монтаж на 6 млн. пластмасова преграда срещу влага. Можете да използвате подложка, която е в комбинация от стандартна пяна и служи като бариера за влагата.

Има много висок клас продукти, от които да избирате, включително и някои подложки, които правят всичко в едно. Те имат много високи свойства на звука, служат за намаляване съдържанието на бариери за влага и отлични изолационни качества.

Надяваме се тази статия ви е дала всичко необходимо и да знаете как да изберете по-доброто от различните видове ламиниран паркет.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *