Изкуство в кухнята

Кой е казал, че изкуството у дома може да бъде изразено само чрез картини върху стената в спалнята или пък чрез красива фигурка във всекидневната? Можете да претворите изкуството дори в иначе функционалната атмосфера на кухнята, за да създадете повече настроение за себе си и семейството. Внесете артистизъм и красота в интериора със свежи цветове и вкусни мотиви.

Плодов фон за кухненската мивка

кухня

Красив и свеж тематичен фон, който ще Ви зареди с настроение от сутринта. Сочните и многоцветни плодове на снимките ще придадат на кухнята закачлив вид и ще събудят апетита на цялото семейство. Самите снимки могат да се прехвърлят специално върху стандартни керамични плочки или пък да се залепят допълнително, стига да са отпечатани върху подходящ непромокаем материал.

Тематични керамични плочки

кухня

Каква е Вашата асоциация, когато се споменат думите “село”, “ферма” или пък “природа”? В тази насока е подбран фонът тук – уютният селски начин на живот е пресъздаден чрез образа на наперено петле, пресъздадено чрез четири декоративни керамични плочки. Образът може да бъде и друг – патица, кокошка, крава или пък друго декоративно изображение.

Рисувана фреска на стената

кухня

Друг много красив и нестандартен начин за декорация в кухнята е фреската на стената зад мивката. На фона на чисто белите шкафове тя изпъква красиво, създавайки деликатен акцент сред тях. Освен по стандартния начин (с четка и боя) този вид фрески могат да се създадат и чрез специални декоративни керамични плочки, или пък с помощта на самозалепващи се стикери (http://www.comfort.bg/bg/%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%BD%D0%BE/view/935.html).

Морски фон

кухня

Ако кухнята Ви няма прозорец с красива гледка, създайте си я с помощта на панорамна картина върху фона между кухненските шкафове. Тук отново можете да избирате между рисувана декорация или пък готови стикери (непромокаем тапет).

Мозайка

кухня

Изградете истинско творение на изкуството чрез мозайка – разноцветните блокчета могат да създадат разнообразие от форми и декорации, като едновременно с това ще предпазят стените от влага и топлина. Възможностите са няколко – да използвате готова мозайка с готова шарка, да създадете сами шарката или пък да декорирате допълнително парчетата с боя. Какъвто и вариант да изберете, резултатът няма как да не Ви очарова.

Мивка – мозайка

кухня

Красива разноцветна мозайка с интересни и вкусни мотиви в ярки нюанси – по този начин мивката играе ролята на фокусна точка в кухнята, както и на декорация в помещението.

Артистични кухненски кърпи

кухня

Готово щамповани или допълнително декорирани с текстилка боя. Красивите кухненски кърпи могат да се превърнат в чудесен аксесоар към тематично обзаведената кухня.

Артистични дръжки за кухненските шкафове

кухня

Понякога дори малките детайли могат да създадат един различен интериор в кухнята – смяната на дръжките на вратите с нещо по-нетрадиционно например може да освежи дизайна и да внесе настроение.

Рисунки върху вратичките на шкафовете

кухня

Вратите на шкафовете, включително на тези върху кухненските острови, са чудесно място за проява на творчество. Тук например те са декорирани с деликатни флорални мотиви, създадени на ръка, за да придадат на една толкова обикновена мебел едно съвсем ново излъчване и чар. Вместо на ръка, декорациите обаче могат да се създадат и с чрез шаблони.