• Кошницата е празна.

BulgarianEnglishGermanGreekRussian

8 идеи за избор на ламинат

8 идеи за избор на ламинат

Устремили сте се към магазина за поредната доза строителни материали, обзавеждане или решения за интериора на всеки дом. Започнахте ли модернизирането му с промяната от пода?! Ако не сте, сега е момента да научите някои идеи за избора на ламинат.

Както за всеки човек в наши дни, така, навярно и на вас времето все не достига. Търсите бързото, практично и лесно решение. Ламинирани паркети могат да дадат всичко това в едно. Те се сглобяват и монтират лесно. Предлагат и улеснен начин за почистване, както и дългогодишен срок на експлоатация. Ламинираните паркети, които днес могат да се закупят на пазара са устойчиви на натоварвания, а здравината им ги прави неподатливи на почистване и грижа дори с влажен парцал.

Ергономичността в ламинирания паркет се дължи на въздушното пространство и подложката, която има своята важна роля за изолиращите ефекти. За да се определят те е достатъчно да бъдат взети правилните мерки на помещенията, в които ще се поставя ламинат. В случай, че основата на пода е по-висока от необходимото се налага лего изравняване или снижаване на повърхностите.

Критерии за крайното избиране на подова настилка се оказва и цената. Реално това в българските домакинства е и най-важната стъпка. След определяне на бюджета, по който ще се водим, може да се насочим в асортимента.

Добре е да се знае, че скъпите предложения в подовите настилки са сред твърдата дървесина, а за най-популярни материали се смятат изработените от череша, дъб и клен.

Така например за американска череша е известно, че в начало на поставянето й цвета е лек червени преливащ в кафяв цвят. С времето той потъмнява и се видоизменя. Материал от този вид е доста мек, сравнен с други дървета, но наред с това е и най-скъпият. В случаи, че цвета на американска череша е конкретния избор за подова настилка, но наред с това се търси и голяма твърдост, то предложенията за ламинат с бразилска череша може да се сторят и по-практичният избор.

При материал клен е добре да се знае, че има златист цвят, който се изменя леко във времето. Тези настилка е по-трайна, податлива на свиване и подуване при резки промени в климата. Върху нея петната изглеждат ужасяващо зле. Така, че тези, които не търсят капризен под не бива да се насочват към нея.

На фона на изброените три типа, дъбът е най-добрия вариант. Изборът му може да се свежда до твърди дървесини и традиционен избор. Привилегия на този материал е вековната му гаранция.

Атрактивен е и червен дъб е изключително популярен. Той притежава червени оттенъци и златист цвят. Това е сравнително достъпен и евтин вариант, на фона на всички дървесини. За разнообразие и промяна на тоналността в подовата настилка, може да се маневрира и измежду избледнели нюанси. Сред предложенията на дъб съществуват и бели варианти с леки зелени оттенъци.