• Кошницата е празна.

BulgarianEnglishGermanGreekRussian

6 предимства на ламинирания паркет

6 предимства на ламинирания паркет

Пазарната цена на ламинат е сходна до тази на твърдата дървесина. Разликата е в това, което прави ламината предпочитан, а именно неговата издръжливост и минимална нужда от поддръжка. Подходящ вариант от финансова гледна позиция е изборът на ламинат, който гарантира и по-дългогодишна експлоатация. Ламинатите днес са твърдата настилка, която може да имитира почти всичко. Така например, измежду разнообразието може да се търси ламинат имитиращ истинското дърво, което в интерес на финансовата възможност е доста по-високо. Може да се избира ламинат наподобяващ теракотни плочки или камък. Реално последните ще държат по-студено и затова не са така предпочитани, въпреки красивата си визия и възможност за монтажи в антрета и по места в битов или старинен стил.

Интересно е и че изборът на по-висок клас ламинат води до почти нулева разлика на вид с истинското масивно дърво. Единствено такава разлика, а между ламиниран паркет и този от естествено дърво може да бъде открита, чрез докосване.

С керамиката нещата също не са много по-различни. Плочките са евтини, както и цената на ламината, но поставянето им е свързано с далеч по-големи разходи и време. Освен това за монтаж на плочки се изисква изнасяне на цялото обзавеждане от помещението, докато избора на ламинат не го налага.

Сравнен с цената на килима, ламинатът може да струва малко повече, но за сметка на това с времето ще спести много средства за изпиране и грижа по плътните килими, плюшени повърхности и други.

Ламинат в помещения, които изискват повече топлина, също е добра инвестиция. Той е идеално решение за спалнята, където оборудването с мебели не е твърде голямо, но изолацията на шум и топлина е от значение.

Добрият избор на подова настилка определя не само добрия вкус и стил на притежателя му, но и създава лекота в поддръжката. Последното е от голямо значение за всеки забързан човек.