• Кошницата е празна.

BulgarianEnglishGermanGreekRussian

3 причини да изберете ламинат за дома

3 причини да изберете ламинат за дома

Въпреки че на външен вид някои високо качествени ламинирани паркети могат да изглеждат като истинско дърво, повторението е неизбежно, тъй като уникалността на автентичното дърво е невъзможно да се възпроизведе.

И все пак много собственици на домове и офиси избират днес за своите домове именно ламинат. Освен заради по-ниската цена, ламината си има още куп предимства.

Ето и 3 причини, заради, които и вие да изберете ламинат за дома

  • Влага

Дървото е органичен материал, който има функцията на „дишане“. Той отговаря на колебания във влажността и температурата. Поради тази причина, твърдите подове от твърда дървесина трябва да бъдат инсталирани в интериора, където нивата на влажност са 45-55% за твърди и 45-65% за специално създадени подове. Въпреки, че дървените подове имат превъзходна стабилност и размери, повечето производители на дървесина не препоръчват инсталирането им в бани или кухни, където температурата и влажността могат да варират значително. В топъл и влажен климат, твърда настилка може също да е многопластова и е за предпочитане.

Ламинираният паркет имат висока устойчивост на влага и често се използват за кухни, бани, и мазета. Въпреки това, важно е внимателно да прочетете гаранцията на производителя и препоръките, за да се избегнат скъпо струващи грешки.

  • Лесен за ремонт

Ламинираният паркет не се поправят лесно. Ако един път е инсталиран, повредени дъски не могат да бъдат премахнати и заменени. Ако ламиниран паркет се монтира с помощта на лепило, ремонтът става много труден. Ламинираният паркет не може да се шлайфа или поправя. Дори ако повредени дъски са отстранени и заменени, има голяма вероятност, новите парчета да не съответстват на останалата част на пода поради различията в излагане на слънчева светлина, възраст и износване.

  • Лесен за поддръжка

Редовна метене, сухо обиране на по-едри частици и замърсяване или избърсване с влажна кърпа е всичко, което е необходимо за полагане на грижи и поддържане на ламинирания паркет. Твърдите дървени подове изискват малко повече грижи – те трябва да се почистват с помощта на специална твърда настилка и почистващи препарати, които запазват и възстановяват финала. Най-добре да се избягва използването на универсални почистващи препарати, перилни препарати или полски мебели, които са предпоставки за увреждане на повърхността. Неправилните практики за грижи обикновено водят до отпадане на гаранции.

Повечето дървени подове имат отлична устойчивост на разливи от Coca-Cola, червено вино и домакински химикали. Все пак, за да се съхрани красотата на пода в продължение на много години е важно бързо да се почисти разлив и редовно да се поддържа хигиената и добрия вид на пода.