• Кошницата е празна.

BulgarianEnglishGermanGreekRussian

10 неща, които трябва да знаете, преди да купите ламинат

10 неща, които трябва да знаете, преди да купите ламинат

Инсталирането на ламинат е сравнително лесно действие в сравнение с други инсталации за подови настилки. Въпреки това си има своите специфики и изисква умения, упорита работа и търпение. Вашият монтажник на ламиниран паркет трябва да има специализирани знания, подходящи инструменти и оборудване, за да извърши работата си умело и навреме.

Купуването на подова настилка трябва да е свързано със сключване на договор и намиране на най-икономичен вариант за собственика. Може да спестите много пари, вземайки предвид някои предпазни мерки в това число и гаранционен срок на подовата настилка.

На първо място, човекът, който ще инсталира вашия ламиниран под трябва да вземе точните размери в помещението.

Обсъдете с него вида на настилката, дебелината и площта, върху която ще се постави. Това ще помогне да се определи какви преходни лайсни, стълбищни ръбове и стъпало, подовите вентилационни отвори, бордове и други аксесоари, ще трябва да се купуват.

Важно е също да се обсъди подложката. Такава е от голямо значение, за да служи като бариера срещу влага, изолация при топлина или студ, в допълнение към доброто овлажняване.

Коментирайте и въпроса за това дали ще е необходимо да се премахне съществуващата настилката. Това може да е нужно, за да се постигне желана височина и ниво на пода в съседната стая.

Инсталаторът за ламинат също проверява височината на съседни подове, плотове, шкафове и т.н., за да се увери, че всички ще се впишат добре в новия ламинат, още преди да е инсталиран.

Монтажниците на подови настилки имат за цел и да дадат най-обективна и точна представа с това при какви условията на дома са подходящи различните настилки.

Попитайте за таксите при отстраняване настилки, ремонт на под, рязане на врати и други дейности, свързани с крайния продукт.

Ако живеете в дома е добре да обсъдите и въпроси за това кой ще е отговорен за окончателно почистване.

Добра идея е още да имате малко повече пари, заделени за непредвидени допълнителни разходи за труд.

Помолете от фирмата за закупуване на ламинат да ви направят договор, в който да са включени цени за основни и допълнителни услуги, които се извършват.