• Кошницата е празна.

BulgarianEnglishGermanGreekRussian

Шумове и скърцане на ламината

Шумове и скърцане на ламината

скърцане на ламинатНовият ламиниран паркет е красив, дълготраен и лесна за поддържане, когато е монтиран правилно. Това ще даде на собствениците много години на безгрижна употреба.

От време на време обаче хората се оплакват от дразнене скърцат шумове, произхождащи от техния под, когато стъпват по него. Такива шумове обикновено са причинени от движение на дъските причинявайки триене с отварянето на врата. Най-честата причина е да има движение в бордовете, а подът под него, не е достатъчно гладка повърхност. Тези неравности в резултат от огъването на бордовете на ламината, предизвикват триене, което причинява шумове.

Това е отговорност на инсталатора на подова настилка. Той трябва да провери условията на пода, преди да започне инсталацията. Монтажника на ламинат трябва да бъде сигурен, че там има по-малко от 3/16 „вариацията в 10 фута, Или 1/8“ вариацията в 6 фута.

Ако е инсталиран ламиниран паркет над бетон, проблемът се решава лесно чрез доливане на бетона с тънък слой за изравняване на повърхността.

Над стар дървен паркет обаче, може да се наложи да се направят малко повече ремонтни работи. За целта монтажника на ламинат трябва да се увери, че листите на стария под са здраво прикрепени към гредите на пода и че няма движение между настилката листовете или между гредите по пода. Ако подът не е достатъчно гладък, както ако е с бетонен, той трябва да бъде изравнен с ниво пясък.

Ключът към избягване на шумна при ламиниран паркет е правилната инсталация.

монтаж на паркет, ламинат

Ето няколко други мисли, които може да са от полза:

Проверете заключващите механизми, за да се уверите, че няма счупени. Тези механизми държат дъските на място.

  • Винаги използвайте препоръчваната от производителя подложка.

Оставете място за разширяване на периметъра на стаята – обикновено ¼ „до ½“ се изисква в зоната на експанзия.

  • Не инсталирайте шкафове или други тежки мебели върху вашия ламинат.

Следвайте стриктно инструкции за монтаж на производителя, за да предотвратите всякакво движение. Това е най-сигурният начин да се получи страхотна инсталация. Вършат работа може да струва далеч по-малко ако направите всичко още от първия път, отколкото да се върнете и да опитвате да коригирате недобре направената по-рано инсталация.

Някои хора използват талк на прах или WD-40, за да определят точно откъде идват звуците скърцане. Това обаче не е добра практика и в никакъв случай няма да премахне шумовете и скърцането в ламиниран паркет.

Когато знаете всичко това, преди покупката, може да спестите много пари и да избегнете бъдещи неудобства.