• Кошницата е празна.

BulgarianEnglishGermanGreekRussian

Съчетания на цвят, материи и форми ламинат

Съчетания на цвят, материи и форми ламинат

Ако вашият хол и трапезария са отворени едно към друго помещения, избере настилка за двете стаи в еднакви тоналности или преливащи се такива. Това може да изглежда истинско предизвикателство. Ако искате да създадете две визуално различни пространства, то тогава стаите трябва хармонично да се вливат една в друга и безпроблемно да създават подобно усещане. При комбиниране на дневна и трапезария с теракот, се търсят общи елемент, дори ако използвате два напълно различни модела подови настилки.

Използвайте едни същите подови настилки

Най-лесният начин да се съчетае таят паркет в дневна и трапезария е да се използва един и същ материал. Това е особено ефективен вариант в по-малки интервали, тъй като се използва два вида настилки, които могат да се прострат в стаята и да почувствате семпъл и обран интериор. Твърдата настилка с ламинат работи добре и в двете пространства за създаване на традиционен вид. Ако изберете ламиниран паркет, който прилича на дърво, това може да е привлекателна алтернатива. За по-мек вариант паркет, съчетание със стена или килими, като в случая могат да се добавят и допълнителни аксесоари, мебели и всичко в тон с всекидневна и трапезария. Ако се притеснявате, че не е достатъчно разграничението между вашия хол и трапезария с една и съща настилката, визуално разделете пространството с помощта на килими.

Изберете според материи

В по-голямото пространство се използват различни материали, подови настилки. Вашата всекидневна и трапезария могат да са изградени в два материала. Такива могат да създадат усещане за твърде претрупано пространство или за пълна празнота. За целта влияние и решаваща роля се отреждат на подбора в цветове. По този начин се създава външен вид, който обединява пространството, като същевременно осигуряват различни текстури. Например, ако използвате каменна плочка в трапезарията, изберете килими в тъмносиво или бежов нюанс за хола. За топъл, елегантен външен вид, заложете на трапезария в шоколад или цвят на вино в килима. Подобни тонове ще обединят двете стаи и двете пространството и ще балансират стила.

Изберете контрасти

В някои случаи е по-добре да избирате контрастиращи материали за подови настилки на вашия хол и трапезария, ако искате да създадете поразителен вид. Това е особено добър вариант, ако използвате различни видове дърво във всяка стая. Предвид факта, че на пазара за ламинати се използват подобни видове облицовки, помещенията могат да изглеждат като идеалната среща в мястото на свързване. Въпреки това, някои залагат на смели разлики, които да отличават двете стаи и да правят драматично изявление за пространството.

Създаване на приемственост с черги

Ако вече имате различни настилки във вашия хол и трапезария и двете стаи имат несъответстващи поглед, можете да обедините пространствата без разкъсване с вашата подова настилка. Вместо това, използвайте килими, за да се създадете чувство за приемственост между двете стаи. За най-голяма визуална приемственост, се използват същите черги в центъра на двете помещения. Ако не искате да съвпадат точно, изберете две черги в подобни нюанси или модели. Може да използвате килим в една стая, за да съответства на ламината в друга. Например, ако имате трипластов паркет в хола и сив камък или теракот в трапезарията, може да се спрете на гълъбово сив ​​или цвят въглен за килим на хола, така те се вливат лесно в трапезарията.