• Кошницата е празна.

BulgarianEnglishGermanGreekRussian

Разликата между ламинат и масивен паркет

Разликата между ламинат и масивен паркет

В сезона на ремонтите много хора се замислят какъв тип подова настилка да поставят в помещенията. Многообразието на пазара предлага голям избор, но често това обърква некомпетентния клиент. Ето, защо се обръща внимание, както на цената, която в повечето случай служи за ориентир, така и на техническите характеристики.

Избрахме да направим съпоставка между два от най-купуваните паркети за дома – ламинат и масивен паркет.

Масивен паркет – това е подовата настилка, която внася най-много комфорт, стил и изисканост на помещенията. Тя е и по-старата версия, която с годините се е доказала сред ценителите на естествени материали. Масивният паркет налага добри познания в областта и монтаж от специалист, но факта, че е безупречен го отрежда сред местата за ценители. Масивния паркет е подходящ както за дома, така и за офиса. Като недостатък в него е по-високата цена и неустойчивостта му към намокряне.

Ламиниран паркет – може би най-голямото предимство на тази подова настилка е лесният, ергономичен и бърз начин за монтаж. Това улеснява хората, които не разполагат с много време и дори помага на много ентусиасти сам да монтират ламината в дома си. Сами по себе си ламинираните плоскости предлагат практично „закопчаване“, а то от своя страна подлежи на внимание по отношение полагането на ламината. Съвременният заместите на масивен паркет, ламината е значително по-евтин и устойчив на влага. Това обяснява, защо в изминалите години е масово предпочитан.

На пазара могат да бъдат намерени разнообразни ламинати в богат асортимент. Това прави аранжирането на всякакъв интериор лесно и функционално. Така ламинирания паркет от семпли модели може да достигне аристократични или ексцентрични предложения за визия.

За всеки ценител на красотата, естетика и елегантност, подови настилки от ламинат до естествени покрития могат да бъдат приложени в дома.

Най-голямата привилегия на ламината сравнен с паркета е неговата цената му, а това не остава без значение за всеки човек в наши дни.