• Кошницата е празна.

BulgarianEnglishGermanGreekRussian

Предимства на перфектната твърда подова настилка

Предимства на перфектната твърда подова настилка

Решението за инсталиране на твърда настилка е важен, а също и труден избор. Една от първите стъпки за закупуване на дървени подове е да се вземе решение дали искате да отидете на пазара за ламинат или дърво. Докато недовършената настилка е класически избор, използван в продължение на много години, предимства и ясни ползи за модели ламинат, стават все по-желан избор за много собственици на жилища.

Предимствата на ламината са много. Ето и една част от тях:

  • Лесен за инсталиране

Монтажът на твърда настилка е сравнително лесен и бърз. Вече покрит пода елиминира шума, прахта и токсични миризмите, които излизат заедно с инсталирането на недовършената настилка. Поради тази причина, инсталационните разходи са по-ниски.

  • Трайност

Твърдата подова настилка има няколко пласта финал и якост, прилагани с помощта на UV-втвърдяване и технологии по създаването. Това прави износвания слой на твърда настилка много издръжлив, а самият финал по-устойчив на износване и свободни частици прах. Тези равномерно прилагани облицовки, нямат мирис. Трайността му е гарантирана за минимум 3-5 години (6-максимум) преди да се наложи да бъде поправен. Повечето паркети могат да продължат десетилетия.

  • Нетоксичен

Монтажът на твърда подова настилки означава по-малко бъркотия и шум, както и намаляване на токсини и неприятни миризми. Това е голямо предимство в домакинствата с домашни любимци, деца или хора с алергии. Ламинатът е хипоалергично решение за настилка.

  • Дълбочина на цвета и естествено дърво

Освен че е нетоксичен и много издръжлив, той предлага и дълбочина на цвета до максимум. Днес на пазара има дървени подове в широка гама от цветове, повърхностни покрития и стилове. В допълнение, перфектната твърда настилка гарантира, че няма да събира свободни прашни частици, петънца и косми, които понякога остават незабелязани.

Предимствата на паркета започват да печелят много собственици, предприемачи, строители и архитекти. Какъв вид на твърда настилка предпочитате и защо, остава сами да решите.