• Кошницата е празна.

BulgarianEnglishGermanGreekRussian

Плюсове и минуси на ламиниран паркет

Плюсове и минуси на ламиниран паркет

Всеки вид настилка, независимо от цената, има както предимства, така и недостатъци. Ламинираният паркет не е изключение. Изброените по-долу са общоприети плюсовете и минусите на ламинираните паркети. Може да използвате и някоя таблица на производителя като ръководство да определите дали един ламинат е правилния продукт за вашите нужди. Докато четете този списък, помислете и за това кои характеристики са важни за вас и кои от тях са по-малко важни. Знаейки това, което цените ще може лесно да изберете вида на паркет, който е най-добър за вас и вашето семейство.

Предимства на ламиниран паркет

Дизайн: Ламиниран паркет осигурява реалистичен вид на всички видове дървесина и пресъздава успешно дори камък или плочки.

По-ниска цена: Ламинираният паркет има по-ниски цени на материални и инсталационни разходи от твърда дървесина или плочки.

По-дълготраен: Ламинираният паркет е изключително издръжлив и по-трудно може да се увреди, отколкото повечето други подови настилки. Той е един от най-добрите варианти за подови настилки. Качеството на продукта трябва да продължи от 15 до 30 години.

Лесен монтаж: Ламинираният паркет е лесен за инсталиране от неопитни майстори, защото се предлага с click система и планки. Ламинираните дъски се захващат една за друга, без нужда от лепило.

Плаваща инсталация: Ламинираният паркет е вид плаващи подове. Плоскостите не са прикрепени към пода. Това означава, че един ламинат може да бъде инсталиран върху почти всяка повърхност, без много подготовка.

Преходите стават лесно към други подови настилки: Ламинирани паркети са лесни за комбиниране с килим, плочки и други видове подове, поради разнообразието от апликации и корнизи. Това ги прави така достъпни.

Семейни настилки: Ламинираният паркет е страхотен за домакинства с деца и домашни любимци.

Лесна грижа: Ламиниран паркет се почиства изключително бързо и лесно.

Екологично отговорен: Ламинираният паркет не отделят никакви емисии на летливи органични съединения и не съдържат алергени.

Недостатъци на ламиниран паркет

Скърцащ звук: Ако ламинатът не е инсталиран с правилния фундамент, по пода могат да се създаде кух звук и в бъдеще скърцане.

Не може да бъде поправен: Въпреки, че ламинираният паркет се износва бавно, той не може да бъде подменян отчасти. Ако някоя плоскост се надраска не може да се подмени с нова като позволяват дървените подове. Драскотините могат да бъдат прикрити с помощта на специални моливи, направени от производителя.

Долна възприемана стойност: Ако ламинатът имитира добре твърда дървесина или естествен камък, то не значи изцяло, че ще има неговите качества. Единствено това може да послужи за съчетание с интериора.

Кратък живот: Ламинатът не се очаква да продължи толкова дълго, колкото естествените продукти като истинска твърда дървесина или камък.

Познавайки тези плюсове и минуси в ламината, лесно ще може да направите най-добрия избор, съобразно вашите нужди.