• Кошницата е празна.

BulgarianEnglishGermanGreekRussian

Колко ламиниран паркет ще ви трябва

Колко ламиниран паркет ще ви трябва

паркетиМного хора, които поставят ламиниран паркет за първи път не са наясно колко материал ще им трябва.

Най-лесно е да оставите тази работа на фирмата по монтаж на ламинат, но ако възнамерявате сами да направите инсталацията, ще е от полза да знаете как да определите колко ламиниран паркет ще ви трябва.

  • Подови настилки – материал

Измерване дължина и ширина на цялото помещение е първото, което следва да се направи. Важно в това число да се вземат под внимание и всички ъгли, както и вдатините. На места, където съществуват вдлъбнати ръбове, стаята да се предвижда в пълния й капацитет (правоъгълник, квадрат). По-лесно е след това да се изреже от ламината, вместо да се окаже, че е недостатъчен закърпения материал.

Нарисувайте картина на стаята си за мащаб и впишете в нея дължина и ширина.

Умножете времената дължина на ширина. Това показва, общата сума на ламиниран паркет в квадратни фута, която ще трябва да свърши работа. След това се добавят 10% за отпадъци (и за „тавански склад“, за да се спаси от евентуални ремонти по-късно).

  • Подложка и лайстни

Предвидете всичко да е в тон и по възможност да бъде закупено с покупката на ламинат. Лайсните трябва да си партнират по цветове с основата на ламината. Подложката служи за топло изолация и затова е от голямо значение.

Наред с това изолационната подложка е умна и има роля да защити своя ламиниран паркет, правейки добра инвестиция с добра подложка. Решете какъв тип подложка ще вземете, когато се нуждаете от условията според дома си. Изборът на висококачествен продукт, направен или препоръчан от производителя на ламинат е най-правилното решение. В никакъв случаи не е добра идея да закупувате аксесоарите за под от две различни места.

При поръчка на подложка, използвайте само действителната квадратен метър от стаята си (и) като основа за вашата поръчка. Няма нужда да се добавяте 10% за отпадъци; подложка обикновено се продават в ролки от 100 кв. фута, така че шансовете да се окажете с малко повече от необходимото са по-добрия вариант, от това да е недостатъчна.