• Кошницата е празна.

BulgarianEnglishGermanGreekRussian

Коя подова настилка е точно за вашия дом

Коя подова настилка е точно за вашия дом

Изборът на паркет е едно от най-основните, но важни решения. Собственикът трябва да направи ремонт на всичко останало. Макар че има много различни варианти, от килим и подова мозайка, до признатия стандарт – твърда дървесина.

Не всички модели на твърда настилка се създава равни.

Изборът на продукт за под, не е лесен въпрос, свързан единствено с предпочитан цвят.

Съществуват редица фактори могат да окажат влияние, а сред тях са, както естетиката, така и на изпълнение.

Традиционната, твърда настилка е от дебели дъски и масивна дървесина. Днес, твърдата широколистна дървесина все още е широко достъпна, но има много компании, които също предлагат различни вариации – по-тънък горен слой твърда дървесина, свързан с други слоеве, предназначени за предотвратяване на разширяване и свиване.

Всички видове дърво се движат в три направления: допирателно, радиално и надлъжно. Със специално създадените продукти, се противодейства на създаваните противоположни сили в рамките на дъската, за да се ограничи естественото движение на дървото само по себе си.

За мазета и апартаменти с бетонни основи, инженерството предлага предимство в инсталацията на подова настилка. Като се има предвид, масивна дървесина обикновено се инсталира върху един или два слоя шперплат,  а те от своя страна могат да повишат височината или да се намесват според съществуващи врати.

Въпреки предимствата на на подови настилки, някои собственици все още предпочитат масивната дървесина.

Видове дървесина

Дървените подове се предлагат в разнообразие от видове. Всеки осигурява външен вид, който е уникален за себе си по цвят и физически характеристики. Някои видове са леки, като клен, някои от тях са средни, като дъб, а някои от тях са тежки заради тъмния си вид. Такъв е орехът.

Всеки вид притежава природни характеристики, които са присъщи на неговия външен вид, възлови дупки, минерални ивици или вариации на форми.

Съществува голямо разнообразие от видове дървесина настилки на разположение за подобряване на всеки интериор.

Дюшеме и паркет от дърво могат лесно да бъдат заменени с добри имитации на ламинат.

Всичко около избора на подова настилка е строго индивидуално. Това дали избирате ламинат, масивен паркет или дюшеме се определя от разполагаем бюджет, характеристики, изисквания и желания. Всеки от вас може да разгледа измежду разнообразие от паркети и стил и да съобрази с лични и професионални компетенции.