• Кошницата е празна.

BulgarianEnglishGermanGreekRussian

Как да изберете най-добър паркет за кучета

Как да изберете най-добър паркет за кучета

Близо 60% от американците притежават кучета и почти една трета от всички собственици на куче имат 2 или повече четириноги приятели. С тези статистики няма да е трудно да узнаете защо е налице нарастващо търсене на дървени подове, които са не само зелени и естествени, но също така и практични, и изключително издръжливи.

Ако сте собственик на куче четете нататък, някои от съветите по-долу, които обясняват как да изберете подова настилка, която ще се изправи срещу бъркотията от кучета с течение на времето.

Как да изберем най-добрата паркета за кучета?

1) Спрете се на твърда дървесина, не иглолистна дървесина.

Стойте далеч от мека дървесина като орех, бор или бреза. Вместо това разгледайте твърдите видове. Дъб, ясен или бразилска череша са сред твърди и силни дървесни видове, които ще помогнат за минимизиране на вдлъбнатини и драскотини от кучешки нокти.

2) Изберете дървесни видове с изразена текстура.

Бял дъб и цвят пепел, например, имат естествено богата текстура, която прикрива малки вдлъбнатини и драскотини. Оставените по пода нокти от кучета и котки ще се слеят с повърхността на пода, ако такъв е част от естествената текстура на дърво.

3) Отидете за остъргани подови настилки или иначе казано текстурирана повърхност.

Когато дървото е полирано, меката част на дървото се надрасква, а това ще подчертае всяка драскотина и вдлъбнатина. Драскотини и малки вдлъбнатини, оставени от кучешки нокти, както и други признаци на износване просто ще се добавят драматичния ефект на пода. Ето, защо изберете цвят и покритие, което ще прикрива подобни дефекти.

4) Изберете естествени цветове.

Петна в естествени цветове, които варират от бежово до тъмно кафяво са най-добрият избор за домове с кучета и други големи домашни любимци. През периодите на смяна на козината, следите ще бъдат едва забележими върху подовата повърхност.

5) Вземете нисък гланц или повърхност с мат.

Восъкът и облицовките са най-добрите за домакинства с кучета, не само защото скриват петна от прах, мръсотия и малки драскотини, но и защото маслото прониква в дървото, без да се образува дебел повърхностен филм. Визуално, това води до красиви отворени форми. На практика това означава, че паркета е защитен от ефекти на влагата към вътрешността. В допълнение, омаслените подове имат топло и естествено усещане и са много по-малко хлъзгави, отколкото традиционните лакирани паркети.