• Кошницата е празна.

BulgarianEnglishGermanGreekRussian

Изборът на подходяща твърда подова настилка

Изборът на подходяща твърда подова настилка

Днес, дървените подови настилки се предлага в толкова много цветове, че вероятно съществува продукт, който да съответства на почти всяка дива дизайнерска идея в интериора. Макар и творчески разширяването на границите на традиционен дизайн е винаги добре дошло. Важно е да бъдат спазени някои насоки, за да се избегнат някои скъпи и неудобни модни грешки.

Ето няколко прости, но мощни съвети, когато се взема решение за проект и ремонти.

Съвети за избор на подходящия цвят за твърда подова настилка

Размерът на стаята, нейната височина, таван, цвят и текстура на стени и мебели трябва да бъдат първични съображения при избора на цвят на дърво. Цветовете трябва да се допълват взаимно, за цялостна завършен проект.

Избягвайте използването на тъмно оцветени подове в малки стаи с тъмни стени, тъй като това ще направи стаята по-мрачна и тясна.

Докато по-тъмните нюанси изразяват по-формален вид, те също извеждат топлината в други елементи на декора.

Ако стаята е с нисък таван, леки цветни стени и светъл паркет ще допринесат за визуалното й разширяване.

Ако има драскотини, малки вдлъбнатини и прах, то задължително е да се спрете на естествени цветни дървени подове в матови покрития.

Не забравяйте, че цветът на пода не трябва да съвпада или да е идентичен с цвета на мебелите или стените. Най-добре е да избирате цветове, които контрастират и се допълват взаимно.

При избора на цвят за дървен под, могат да се вземат някои подови проби, за да се види как си отиват с интериора. Това ще даде по-богата представа за това, което може да бъде крайният резултат в естествена светлина.

Ако предпочитате по-класически вид или традиционни нюанси на кафявото, като кестен или петна на орех в паркета са чудесно решение.

Тъмните и черни тонове са популярен избор сред дървените подови настилки за големи пространства. Те внасят много шик и модерен интериор. Често такива са добавяни в ателиета на художници или градски условия.

Смели и дълбоки цветове, различни нюанси на червено – махагон или дъб, пепел, добавят характер на офиси, обществени интериори и други пространства, където голямото отворено пространство прави настилката централен елемент на интериора.

Да се научим да мислим за подовите настилки като необходим елемент на декора. Това е абсолютно необходимо и ще добави лични предпочитание, а то от своя страна е много важно и определящ фактор, както за размера на стаята, така и за избор на стил и съществуващите вече цветове.